ETF till Robot-SM

Den 10 maj arrangerar återigen Chalmers Robotförening det årliga evenemanget Robot-SM. Robot-SM är en tävling där alla som är intresserade av robotik kan träffas, utbyta idéer och utmana varandras robotar i någon av de huvudgrenarna som är Sumo, Linjeföljning, Folkrace och Fristil.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

ETF har ett robotlag på sex personer som tänker ställa upp och tävla i grenarna Sumo och Linjeföljning. Laget består av Oskar Persson, John Kroon, Jesper Hasselquist, Hampus Paulsson, David Etienne och Erik Wilstermann och de kommer ställa upp med tre robotar, två i Sumo och en i Linjeföljning.

Linjeföljning är en gren där robotarna tävlar om att följa en linje snabbast. I Sumo tävlar robotarna om vem som kan hålla sig inom ringen längst. Det gäller att autonomt hitta och knuffa ut motståndaren utan att själv köra ut från banan. Det är i klassen Mini Sumo som robotarna ska ställa upp i vilket är den populäraste klassen.

Robotlaget har träffats regelbundet sen i höstas för att konstruera, bygga och programmera robotarna och de håller på att färdigställa det sista nu innan tävlingen.